icerikResimler/896392467_122762.jpgProfesör Bahar Uslu Tibbi Embriyoloji ve Histoloji uzmanı bir hekim ve üreme tıbbı laboratuvarları için ekipman tasarımcısıdır. Türkiye, İngiltere ve ABD olmak üzere üç farklı ülkede büyümüş ve eğitim almıştır. Klinik ilgi alanları reprodaktif ve rejeneratif tıp, doku mühendisliği ve embriyonik kök hücrelerdir. Güncel araştırma konusu, granüloza hücrelerinde gen ekspresyonunun düzenlenmesinin araştırılmasıdır. Adını taşıyan histomorfolojik over follikülü sayma yönteminin mucidi, medikal innovasyon ve dizayn şirketinin sahibidir.

Dr. Uslu Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzman Hekimleri Derneği (hemud/Society of Histologists and Embryologists SOHE) Kurucu Başkanıdır. Türkiye Sağlık Bakanlığı Hastanelerinde Üreme Tıbbı ünitelerinin kurucusu ve yöneticisi olarak görevler yapmıştır.  Uluslararası tecrübelerine ek olarak Yale Üniversitesi ve Quinnipiac Tıp Fakülteleri'nde üreme endokrinolojisi ve infertilitesi üzerine kurslar ve dersler vermektedir.

Dr. Uslu, Amerikan hükûmeti tarafından Olağanüstü Yeteneğe Sahip Tıp İnsanı olarak değerlendirilen, “Yılın Akademisyeni”, “Yurtdışındaki En Başarılı 30 Kadın” dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahip, üreme tıbbı hasta anketlerinde en üst sıralardaki uzmanlardan biridir.  Katıldığı 50'den fazla konferans, sunum, kitap bölümleri ve makaleleri önde gelen dergilerde yayınlanmıştır. Cytotechnology, Stem Cells and Cloning: Advances and Applications, Advanced Healthcare Technologies, International Journal of Women's Health gibi çeşitli bilimsel dergilerin yayın kurullarında görev yapan kıdemli bir araştırmacıdır.


© 2024 Tüm Hakları Saklıdır
Web Tasarım ve Programlama : Webkent Yazılım